Recensies

Wilma Kennis-Van de Braak

Onze Bobbie blaftte ontzettend veel in huis, met name naar alles wat voorbij kwam en wanneer wij hem alleen thuis lieten (verlatingsangst). Met laatst genoemde zijn wij er nog niet, maar zitten we dankzij Janet op het goede spoor! Echt heel bijzonder om te zien hoe Janet binnen komt en zo snel de situatie overziet. Ze houdt je als baas en als persoon een (confronterende..)spiegel voor waardoor je zelf gaat nadenken over je eigen houding en gedrag en wat je hiermee overbrengt op je hond. Ze liet mij inzien dat je als baas zelf de sleutel in handen hebt om de problemen met je hond te veranderen, als je kritisch naar jezelf durft te kijken! Ik heb er dankzij Janet weer alle vertrouwen in dat we onze problemen met Bobbie gaan overwinnen en dat ik een goede leider voor mijn hond ga worden! Janet is echt een bevlogen, inspirerend en fijn mens die je oprecht en met alle plezier wil helpen met je hond. Janet, bedankt voor al jouw coaching en inspiratie! Hopelijk kun je nog vele mensen na ons helpen en inspireren!

Jose Schmitz

Ik heb Janet leren kennen tijdens haar vakantie op Curaçao. Tijdens deze vakantie heeft Janet, kostenloos bijna al haar tijd besteed aan de honden die verblijven op het Rescue Paws Curaçao Dog Center aan de weg naar Soto te Banda Abou.en de daar aanwezige vrijwilligers. Toen adoptiehond Luuk door Feed Friends Foundation uit Nederland werd teruggehaald, omdat de adoptanten niet meer voor hem wilden zorgen, kwam Luuk terug bij mij en moest hij opnieuw integreren in de roedel waar hij ooit deel van uitmaakte. Janet heeft Luuk en mij hier enorm goed bij geholpen. Haar kennis en wijze waarop ze met de honden omgaat is uitzonderlijk. Haar tomeloze, maar o zo liefdevolle benadering en vooral het analyseren van het probleem zijn bewonderingswaardig. En dit alles gevolgd door een adequate aanpak en super persoonlijke begeleiding.

Je vergaart kennis waar je het verdere leven met je hond(en) heel veel aan hebt. Kortom een echte aanrader.

Maartje Verhallen-Van Kaathoven

Begin maart 2019 stonden wij op Schiphol om Kaya op te mogen halen. Ze was toen een pup van ongeveer 17 weken oud en 10 weken eerder samen met haar broertjes en zusjes op straat gevonden op Curaçao. We hadden er al een paar jaar goed over nagedacht om een hondje van daar op te vangen en we waren er klaar voor om haar een fijn thuis te geven. In het begin hebben we haar veel rust gegund om bij te komen van de lange reis en te wennen aan ons en een ander klimaat. Ondanks de rust, merkte we na een paar weken toch dat ze het op bepaalde vlakken erg lastig had. Veel blaffen, onrustig, ontzettend waaks zijn, uitvallen naar (vooral nieuwe) mensen en naar andere honden. Hierdoor zijn we wat voorzichtiger geworden en achteraf gezien ben ik vanaf toen bepaalde (moeilijke) situaties met haar uit de weg gegaan. Nog wat later kwam ik tot het inzicht dat het zo niet langer kon. Het was tijd om iemand in te schakelen om het zodoende voor iedereen weer fijn te maken.

Tijdens mijn zoektocht naar een goede gedragscoach voor honden kwam ik per toeval bij Janet uit en toen ze ook nog eens heel dicht bij mij in de buurt bleek te wonen, moest dit gewoon zo zijn! Ik heb meteen contact met haar opgenomen en gelukkig had ze al snel tijd om kennis te komen maken en hetgeen waar wij met Kaya tegenaan liepen met eigen ogen te zien én ervaren. Kaya reageerde erg heftig tijdens de eerste kennismaking en Janet maakte mij al snel duidelijk dat er serieus werk aan de winkel was. Gelukkig ervoer ik al snel het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Janet zou er zijn om mij daarin te sturen, te steunen en te begeleiden.

Er zijn zeker momenten geweest waarbij ik dacht; ‘kan ik Kaya nog terugzetten op het vliegtuig?!?’ Maar gelukkig zag ik door de tips en feedback van Janet al heel snel positief resultaat en kreeg ik er weer zin in om met Kaya aan de slag te gaan. Ik weet nu dat het vooral mijn gedachten en emoties zijn waar Kaya sterk op reageert en ik weet nu dat ik degene ben die haar gedrag kan sturen. Ik heb tevens geleerd om haar grenzen duidelijk aan te geven bij anderen (nee, niet iedere hond houdt ervan om meteen benaderd laat staan geknuffeld te worden en daar is helemaal niks mis mee!)

Al snel ging ik alle situaties weer aan, zocht ik ze zelfs weer op en kon ik ze weer zien als leuke leer- en trainingsmomenten! Het was heerlijk om dit gevoel weer terug te hebben! Janet heeft hierin voor mij een belangrijke rol gespeeld. Ze heeft mijn eigen krachten aangeboord en in weten te zetten. Haar eigen enthousiasme heeft mij hier zeker bij geholpen!

Kaya en ik zijn er nog niet en het betekent ook niet dat er geen lastige momenten meer zullen komen, maar het is fijn dat ik nu terug kan kijken op wat er allemaal wél goed gaat en die lijst wordt gelukkig steeds wat langer! Er zal altijd werk aan de winkel blijven om het beste van mij en Kaya naar boven te halen, maar ik doe dit nu weer met plezier en ik zie door de tips en adviezen van Janet de toekomst samen met mijn hondje dan ook weer zonnig tegemoet! Ik zie de coaching van Janet als investering in zowel mijzelf als de hond en ik ben dan ook heel blij dat ik ervoor gekozen heb om deze stap daadwerkelijk te zetten. Ik heb een persoonlijk groeiproces mogen ervaren, welke tevens ten goede komt aan mij hond.

Ik geniet ondertussen weer volop van mijn (inmiddels) grote, lieve en eigenwijze hond en wens eenieder de persoonlijke groei en inzichten die ik zélf heb mogen ervaren! Op het moment dat Janet de eerste keer binnen kwam en Kaya heel flink tekeer ging tegen haar, zei Janet dat het écht heel heftig was. Natuurlijk wilde ik dat op dat moment eigenlijk liever helemaal niet horen, want het maakte me nog meer verdrietig over de situatie. Maar tegelijkertijd was het voor mij een teken dat ik het enige juiste had gedaan JUIST door haar in te schakelen! Zodoende werd het voor mij een keerpunt vanaf waar ik weer vertrouwen kon opbouwen met mijn hond.

Bedankt voor alle tips en je geduld in de begeleiding en ondersteuning bij Kaya!!

Nancy de Werdt

We hebben Janet gevraagd om ons te helpen met onze hond Bulle. Grootste probleem voor ons was het uitvallen naar andere honden. Bijzonder om te zien hoe hij reageerde op Janet. We hebben veel tips en handvaten gekregen om mee aan de slag te gaan. Ook werd ons de spiegel voorgehouden met betrekking tot ons eigen gedrag naar de hond (best confronterend!) Heb het contact als zeer prettig en gezellig ervaren.

Heb inmiddels weer meer vertrouwen in Bulle en gaan door met de tips en adviezen voor een nog beter resultaat. Super bedankt voor je tijd en geduld met vooral mij!!

Laura Mulder

Met vorige honden hadden wij (meerdere) puppy cursussen gevolgd in een groep, maar merkten dat een groepsles voor ons niet veel bijdroeg. Ons idee was dat wij training moesten krijgen, zodat wij goed ons pup konden opvoeden. Met Janet waren we aan het juiste adres. Ze maakt een persoonlijk trainingsplan aan de hand van onze behoeften. Janet is zeer ervaren, meedenkend en gecommiteerd. We hebben veel van haar geleerd en hebben nu een heerlijk hond. Wij zullen altijd bij Janet aankloppen, mocht het nodig zijn!

Renee Naus

In woorden is bijna niet uit te drukken wat Janet voor ons en onze lieve hond Baci heeft betekent. Janet is professioneel, persoonlijk, snel in haar contact & vanaf het eerste moment was er een klik. Samen met haar prachtige gezin heeft ze Baci 5 dagen getraind (mini Bootcamp). Een wereld van verschil en dan bedoel ik vooral voor ons en onze mindset. We zijn weer een team. Ik zou Janet zeker aanbevelen omdat ze naast de kennis die ze bezit vanuit haar hart werkt en dat is goud waard.

Thanks topper ❤️

Fieneke Potveer

Een korte ontmoeting met Janet via onze stichting Feed Friends Foundation te Curaçao gaf mij direct het gevoel dat Janet enorm veel kennis van en gevoel heeft bij het gedrag van honden in combinatie met hun baasje. Na de dood van 1 van onze Westpointers besloten we om in de lockdown periode een nieuwe pup erbij te nemen. Onze Westpointer Bella is nogal een felle tante en liet bij de eerste aanblik van de pup duidelijk merken dat ze niet gediend was van deze indringer. Door de angst dat het samengaan nog weleens fout kon aflopen heb ik de hulp ingeroepen van Janet. Op 8000 km afstand en puur op mijn verhaal en haar gevoel heeft ze ons 4 weken lang geadviseerd en uitgelegd hoe dit aan te pakken. Het was een intensieve periode van oefenen waarbij mijn angst langzaam minder werd. De dag dat we ze samen konden laten was ontzettend spannend maar de manier waarop dat ging maakte onmiddellijk duidelijk waarom deze adviezen en oefeningen zo belangrijk waren geweest. Storm en Bella zijn vanaf toen de beste maatjes!

We zijn elke dag weer blij hoe Storm en Bella met elkaar omgaan, ik had dit echt nooit verwacht in het begin. Dankzij Janet is dit het resultaat, mensen moeten gewoon niet gaan aanmodderen als het even niet lukt.

We hebben er ontzettend veel van geleerd en raden een ieder aan kontakt op te nemen met Janet als je er even niet uit komt met je hond. Janet heel erg bedankt 👌

Nicky Timmermans

Toen wij bij janet kwam hadden we Luna net. Luna was 9 weken oud en al snel was het duidelijk dat we voor een uitdaging stonden. We hadden allebij nog nooit een hond gehad. Dus we wisten helemaal niet wat ons te wachten stond en hoe we dat moesten doen.

Toen janet er bij kwam viel alles al snel op zijn plek. Ze liet ons heel duidelijk zien dat wij degene waren die Luna door het leven moeten leiden, en dat we dat doormiddel van onze eigen houding en intenties konden doen door te geloven in jezelf straal je kracht uit en leiderschap, en dat was precies wat Luna nodig had duidelijkheid, ritme, regelmaat, rust. Een positieve houding.

Wij zijn als mensen in een korte tijd ontzettend gegroeid. Door dat ik begon te geloven in mij zelf zag ik hoe het effect had op Luna. Aan haar kan ik zien hoe het met mij gaat. Ze leerde me om in het moment te leven om echt bij haar aanwezig te zijn waneer ik met haar ben. Janet is een ontzettend fijn positief mens, duidelijk en eerlijk ze gaf me vertrouwen. Het contact was erg fijn ze heeft ons helpen groeien en daar ben ik dankbaar voor. Binnen 2 maanden gingen we van een hond die helemaal niet luisterende naar een hond die los loopt zonder riem, die komt als je haar roept, die gaat zitten waneer we dat van haar vragen.

Het was hard werken maar zeker de moeite waard!

99% resultaat tijdens het eerste consult!

Neem vandaag nog contact op

Contact

Voor meer informatie, kosten of een vrijblijvend intake; Bel me op nummer 0647390855, neem contact op via Facebook of Twitter of stuur een email via onderstaand formulier!

* Deze velden zijn verplicht.