Responsive image

Agressief naar eten

Voedsel agressie is wanneer een hond erg beschermend is over zijn eten zo erg dat hij gromt of zelfs uithaalt wanneer er iemand te dichtbij komt… Je schrikt ervan en moet er natuurlijk al helemaal niet aan denken dat hij/zij jou of een van je dierbaren iets aan doet. Het is belangrijk dat je bij de hond de etensbak weg kunt nemen. Honden kunnen agressief worden wanneer je ineens de voerbak wegneemt of je te dicht bij komt. Als jeje puppy al aanleert hoe jij wilt dat hij eet, zal het niet zo’n probleem zijn..

“Gromt de hond als hij aan het eten is en je komt in de buurt? Of hij eet een botje en verstijft helemaal als je langs zijn mand loopt? Dit gedrag, voerbaknijd of -agressie is een geregeld voorkomend probleem. Gedrag waarbij de eigenaar vaak een grotere rol speelt dan dat die persoon zich vaak realiseert.”

Het grommen ontstaat vaak als reactie op de eigenaar. Die wil graag dat iedereen de bak, speeltje of een bot van de hond kan weghalen en gaat dit oefenen. Met een volkomen tegenovergesteld resultaat van wat men wil bereiken; een hond die gromt bij alles wat je af wilt pakken of zelf in de buut komt. Maar eigenlijk is dat niet heel erg gek..

Wanneer “de oefening” is om de voerbak elke keer weg te halen, leert de hond juist dat dat wat hij belangrijk vindt, verdwijnt. Aangezien de hond zijn eten graag wil houden, gaat hij gedrag vertonen om dat voor elkaar te krijgen. Dat kan zijn grommen, blaffen, verstijven of als de eigenaar het blijft proberen; bijten. Vanzelfsprekend ongewenst, maar zeker geen “gestoord” gedrag.

Het in huis houden van honden heeft het mogelijk gemaakt voor honden om hun eten te ontvangen zonder daar ook maar iets voor te hoeven doen. Maar de behoefte om te moeten wereken/jagen voor hun voedsel zit WEl in hun natuurlijke aard!

VOOR ik mijn hond eten geef ga ik eerst een stuk met hem wandelen op die manier vraag ik hem al om te werken voor eten en water. Dit is een vorm van leren wachten, wat weer een geestelijke oefening is dat helpt om een gebalanceerde en blije hond te creueren exercise that helps nurture a balanced, happy dog.

De ochtendroutine zou er zo ongeveer uit moeten zien:

Sommige Cliënten vinden deze vorm van eten geven te strikt maar vanuit jouw hond’s perspectief is dit heel natuurlijk,.

De focus leggen op geest en lichaam brengt de hond the mind and body brings the dog back into a more natural, balanced state.

99% resultaat tijdens het eerste consult!

Neem vandaag nog contact op

Contact

Voor meer informatie, kosten of een vrijblijvend intake; Bel me op nummer 0647390855, neem contact op via Facebook of Twitter of stuur een email via onderstaand formulier!

* Deze velden zijn verplicht.