Responsive image

Hoe word je een roedelleider?

Moederhond begint haar puppies te trainen vanaf het moment dat ze geboren zijn. Ze laat ze wachten op hun eten, bepaalt wanneer ze spelen en hoever ze weg mogen wandelen. Volwassen honden hebben dezelfde grenzen, regels en grenzen nodig van jou, hun roedelleider!

Kalm en assertief

Een roedelleider projecteert geen emotionele of nerveuze energie. In het wild gebruikt de roedelleider kalme assertieve energie om de interactie van de hond met zijn omgeving te beïnvloeden. Ze brengt deze wetten op een rustige manier in de praktijk net zoals de moeder door haar pup bij zijn nekvel pakt wanneer de pup uit het nest gaat.

Grenzen stellen

Territorium afbakenen is erg belangrijk. Honden in het wild claimen hun ruimte op de eerste plaats door een kalme, zelverzekerde en assertieve houding te presenteren om vervolgens te communiceren eigenaar te zijn van de ruimte door heldere lichaamstaal en oogcontact. Een hond die begrijpt dat jij, als roedelleider, de eigenaar bent van de ruimte waarin hij leeft en zal je autoriteit respecteren .

Juiste timing

Wachten is ook een manier om je te tonen dat jij de leider bent. Puppies moeten wachten op hun eten en volwassen honden wachten tot dat de Roedelleider (jij dus) klaar is om bijv. met de hond te gaan wandelen. Wachten is een ook werken voor een hond. Niet lichamelijk maar wel geestelijk. Een hond als huisdier hoeft dan wel niet te jagen voor voedsel maar ze kunnen er nog steeds voor moeten “werken”.

Roedel leiderschap

Deze positie kun je claimen door je hond te vragen om te werken. Wandel eerst en geef hem dan eten. Aai hem nooit wanneer hij ongewenst gedrag vertoont. Maar alleen wanneer hij kalm en onderdanig is of iets in jouw ogen doet wat je wilt. Veel oefenen, bewegen en trainen helpt de hond (zeker een met veel energie) een gelukkige hond te zijn.

Ken je hond(en)

De ultieme test van leiderschap is het door en door kennen van jouw hond(en) Ik wil ze goed kennen om te weten wat hun behoeftes zijn. Dit creëert balans. Maak een schema, weet wat je wilt bereiken en zet een intentie en zet door. Dit creëert een sterke diepe band in de relatie tussen jou en jouw hond . Zo dwing je respect af en vervul je tegelijkertijd de behoefte van jouw hond en jezelf.

Dit onderscheidt een ECHTE roedelleider van de rest. Ze zijn eerlijk. Ze zijn echt. Ze accepteren. Ze leven in het nu. Ze zijn respectvol. Ze zijn in balans. Ze hebben zelfvertrouwen. En ze kennen hun roedel door en door.

Daarnaast, de roedelleider maakt regels, geeft grenzen aan en beperkingen binnen de roedel en doordat te doen voedt de roedelleider een gezonde state of mind bij haar roedel.

99% resultaat tijdens het eerste consult!

Neem vandaag nog contact op

Contact

Voor meer informatie, kosten of een vrijblijvend intake; Bel me op nummer 0647390855, neem contact op via Facebook of Twitter of stuur een email via onderstaand formulier!

* Deze velden zijn verplicht.