Responsive image

Over mij

Constant blaffende Chiuauas, opspringende Poedels, uithalende Herders, maakt niet uit, bring them on ;) ! Mijn naam is Janet van der Linden - Konings. Ik verbind mensen met zichzelf en hun honden en coach ze gedurende een balans sessie van 90 minuten. Dat valt samen met mensen bewust maken van hun lichaamstaal en energie.

Mijn eerste hond was een Golden Retriever, genaamd Flappie, en ook de eerste hond die gerehabiliteerd heb zonder dat ik het wist. Ik werd in die tijd als kind erg gepest en daardoor erg depressief. Flappie, een erg bange pup, was mijn enige en beste vriend. Liefde genoeg maar och wat was ze bang! Net zo bang als ik eigenlijk. We leken op elkaar. Heel heel veel jaren later begreep ik dat dat letterlijk was, ze kopiëerde mijn gedrag/energie, ze was mijn spiegel! Ik kreeg hulp, veranderde en doordat IK veranderde hielp ik haar. En zo vonden we SAMEN onze zin in het leven terug. Ze was mijn beste vriend ooit en kwam in mijn leven als geroepen. Ik hield van haar met heel mijn hart en mocht bijna 17 jaar van haar genieten. Goh wat zou ik haar graag nog eens zien!

Het grappige is dat ik nu een Leonberger heb, genaamd Flow, en zij lijkt ECHT op Flappie! Klinkt bizar maar ECHT zoals ze ook die bepaalde trekjes heeft en hoe ze naar me kijkt is het net Flappie alleen is Flow nooit bang geweest maar ja dat ben ik nu ook niet meer ;D

Eigenlijk was toen al duidelijk wat ik moest gaan worden maar toen wilde ik alleen nog maar cabaretière worden. Mensen gelukkig en aan het lachen maken. Het leven kreeg een andere wending… Ik ging naar de kunstacademie en daarna een studie HBO Marketing Management. Maar toch was dat het niet.. “Ga eens lekker iets voor jezelf doen om uit te vogelen wat het is wat je mist” zei Milo. En toen out of the blue op een maandagochtend kreeg ik een nieuwsbrief in de mail (ik kon me niet herinneren me ooit te hebben aangemeld en had er ook nog nooit een eerder ontvangen..) van Cesar Millan. De mogelijkheid om bij hem in opleiding te gaan!

OOOH at leek me fantastisch! Hoe hij dat doet met energie en visualisatie DAT wilde ik graag van hem leren en dan ook nog eens met al die honden!! Milo vond het direct iets voor mij en kort daarna vertrok ik naar Californië!

Een van vele lessen die van Cesar Millan leerde was; ‘mensen geloven een verhaal, leven vaak in het verleden of de toekomst en de hond leeft ALTIJD in het nu EN verteld je ALTIJD de waarheid’. We focussen ons enkel nog op wat we DENKEN wat er gaat gebeuren. We visualiseren ‘die buurman” met dat hondje waarmee jouw hond “altijd” gaat vechten… en dat is dus ook precies wat er gebeurt. Dat doe jij zelf. Cesar leerde mij hoe je samen met moeder natuur moet werken ipv tegen haar en om in het nu te leven. Hoe mijn energie direct doorwerkt op de hond. Welke signalen een hond afgeeft en waarvoor. Hoe je iedere hond kunt helpen terug te brengen naar zijn natuurlijk staat van zij of hij nu mega agressief is of ontzettend bang en zou kan ik nog wel even doorgaan. Het was een fantastische ervaring op ieder vlak!

Lang verhaal nog langer (-; omdat ik zoveel aan deze opleiding heb gehad ben ik het zelf in praktijk gaan brengen bij anderen hondeneigenaren en met succes. Echter, heb ik mijn eigen methode ervan gemaakt, en pas ik toe waar ik mij goed bij voel. Dus geen slaan of externe hulpmiddelen. Maar ik laat je heel hard aan jezelf werken!

99% resultaat tijdens het eerste consult!

Neem vandaag nog contact op

Contact

Voor meer informatie, kosten of een vrijblijvend intake; Bel me op nummer 0647390855, neem contact op via Facebook of Twitter of stuur een email via onderstaand formulier!

* Deze velden zijn verplicht.