Responsive image

Ongewenst gedrag

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het ongewenste gedrag van hond. Door de hond terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat van zijn,  creëren we weer een heerlijk leven voor  jouw en jouw hond.

Ongewenst gedrag

Je bent helemaal gek op jouw hond maar soms voel je je boos of teleurgesteld door zijn/haar gedrag. Als je gaat wandelen trekt hij zowat je arm uit de kom en blaft naar iedere hond en persoon die voorbij komt. Het gekke beest sleurt je alle kanten op. Of eigenlijk doe hij het best goed maar wanneer de buurman buiten komt met zijn hond… oioioi. Elke keer dat de deurbel gaat, gaat je hond uit zijn dak en blaft zich helemaal gek. In plaats van gedag kussen van jouw bezoek probeer je jouw hond onder controle te krijgen… Je voelt je voor schut staan terwijl je hond bij jou alleen zich wel perfect gedraagt…

Je bent gefrustreerd door het gedrag dat je hond vertoont en de impact dat zijn of haar gedrag heeft op je leven. Wandelen met je hond bezorgt je al doodsangst voordat je uberhaupt bent vertrokken..Wanneer je je huis verlaat schaamt je je voor de buren met het gepiep en geblaf de hele dag. Of als je je hond voert, dan moet iedereen de keuken uit vanwege het agressieve gedag wat jouw hond laat zien wanneer er iemand te dicht in de buurt van zijn eten komt. Je woonkamer is vergane glorie doordat je hond alles sloopt.

Of wellicht doet jouw hond het prima maar is hij/zij ineens helemaal in paniek wanneer jullie willen gaan autorijden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Ik help je hoe te reageren (en hoe juist niet) op het gedrag van jouw hond. Ik leer je hoe je jouw hond weer terug in balans krijgt en hoe je op een positieve wijze duidelijk regels en grenzen stelt zodat jouw hond zich naar jou, andere mensen maar ook andere dieren perfect gedraagt.

Werkwijze

Een consult duurt 90 minuten. Hierin houd ik de eigenaar een spiegel voor en maak hem bewust van zijn eigen gedrag, energie en lichaamshouding en wlke invloed dit heeft op de hond. Waarom de hond doet wat hij/zij doet en wat de eigenaar ziet als een “ongewenst” gedrag. Ik lever mijn coaching op maat. Wat voor de één wel werkt, werkt niet voor de ander.

Op hondenscholen werken ze veelal met hondenkoekjes, maar wat als je dat een keer niet bij je hebt…dan wordt het wel heel erg lastig om in een lastige situatie jouw hond naar je te laten luisteren! Dat is frustrerend! Je traint je hond dan alleen op zijn geur, maar de hond luistert niet naar jou en is niet bezig met de energie op dat moment en juist dat is van belang! Alles in het opvoeden en uitlaten van je hond gaat samen met de energie die jij op dat moment uitstraalt.

Ik werk niet met externe pijnlijke/onderdrukkende hulpmiddelen omdat ik daar niet achter staat. Externe hulpmiddelen zijn gereedschappen/handelingen die in de wereld zijn gebracht uit onmacht en frustratie waardoor hondeneigenaren onder druk de hond in bedwang proberen krijgen. Zo kom je never nooit niet op één lijn met jouw hond(en), zal je samen geen balans ervanren en win je geen vertrouwen en respect!

Na deze 90 minuten ga je met hetgeen ik je geleerd heb de komende 2 weken aan de slag. En maak je niet druk wanneer het niet direct lukt wanneer ik er niet ben. Patronen doorbreken, doe je niet in één dag. Dat vergt; doorzettingsvermogen, geduld en een goede mindset. Zie het als naar de sportschool gaan omdat je graag je conditie wilt verbeteren, af wilt vallen of een strakker lichaam wenst. Dit doe je niet in één dag en daar heb je ook doorzettingsvermogen, geduld en (belangrijkste) een goede mindset voor nodig.

Na 2 weken hebben we opnieuw contact om te zien/horen hoe het met jullie gaat!

Janet Konings heeft met een van de internationaal meest vooraanstaande honden gedragsdeskundigen gewerkt: ‘The Dog Whisperer’ Cesar Millan. Door haar expertise, liefde en begrip van honden zal haar manier van coaching voor jou en jouw hond een bijzondere ervaring zijn.

99% resultaat tijdens het eerste consult!

Neem vandaag nog contact op

Contact

Voor meer informatie, kosten of een vrijblijvend intake; Bel me op nummer 0647390855, neem contact op via Facebook of Twitter of stuur een email via onderstaand formulier!

* Deze velden zijn verplicht.